O nama

Heretica je platforma pokrenuta s ciljem otvaranja rasprave o temama od širokog društvenog značaja, a o kojima ne postoji jasan društveni konsenzus ili su predmet kontroverzi i ideoloških razilaženja. Platforma okuplja značajne predstavnike akademske zajednice, kulturnog, gospodarskog i političkog života te ih nastoji angažirati u pripremi autorskih tekstova, osvrta i predstavljanja svojih radova.

Hereza ili krivovjerje odmak je od ustaljenih vjerovanja i doktrina. U vremenu sektaške getoizacije, Heretica je otvorena dijalogu predstavnika različitih uvjerenja i gledišta neovisno o njihovoj ideološkoj provenijenciji. Neprihvaćanje nametnutih narativa i ideologije isključivosti za današnji kontekst nedvojbeno predstavlja herezu.

Platforma donosi oglede iz područja kritike društva i kulture te znanstvene osvrte iz prirodoslovlja, društvenih i humanističkih znanosti, kao i analize književne, filmske, likovne i glazbene umjetnosti. Nakon što ju je Ivana Zlatarić utemeljila 2020. godine, 2021. godine Hereticu preuzima novo uredništvo.

Uredništvo:

Tomislav Kardum
Matija Štahan

Prijedloge i tekstove šaljite na heretica.hr@hotmail.com i ubrzo ćemo vam se javiti.

Last modified: 19. 8. 2022.

Comments are closed.

Close