O nama

Portal Heretica otvoren je s ciljem otvaranja rasprave o temama od širokog društvenog značaja, a o kojima ne postoji jasan društveni konsenzus ili su predmet kontroverzi i ideoloških razilaženja. Portal okuplja značajne predstavnike akademske zajednice, kulturnog, gospodarskog i političkog života te ih nastoji angažirati u pripremi autorskih tekstova, osvrta i predstavljanja svojih radova na portalu.

Hereza ili krivovjerje odmak je od ustaljenih vjerovanja i doktrina. Portal je otvoren za sve svjetonazore koji nisu zastupljeni u medijima srednje struje, neovisno o ideološkoj provenijenciji. U vremenu sektaške getoizacije, Heretica je otvorena dijalogu predstavnika različitih uvjerenja. Neprihvaćanje nametnutih narativa i ideologije isključivosti za današnji kontekst nedvojbeno predstavlja herezu.

Portal donosi oglede iz područja kritike društva i kulture te znanstvene osvrte iz prirodoslovlja, društvenih i humanističkih znanosti, kao i analize književne, filmske, likovne i glazbene umjetnosti.

Uredništvo
heretica.hr@hotmail.com

Prijedloge ili nacrte tekstova pošaljite na heretica.hr@hotmail.com i ubrzo ćemo vam se javiti.

(Visited 2.659 times, 1 visits today)
Last modified: 27. 2. 2021.

Comments are closed.

Close